maanantai 28. maaliskuuta 2016

NEITSYYS MENI!


Tänään sen menetin, nimittäin raakakakkuneitsyyden. Äitini täytti nimittäin huikeat 54- vuotta ja päätin leipaista hänelle vähän erilaisen kakun tällä kertaa. Tämä kakku sopii lähestulkoon kaikille , sillä se on : maidoton, vegaani, gluteeniton, luomu, GMO-vapaa, eikä se myöskään sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Suuri pelko oli kyllä perseessä, että jos tämä nyt menee pilalle niin ei ole äitille muuta annettavaa kuin lämmintä kättä... Mutta kakun tekeminen olikin yllätyksekseni helppoa kuin heinänteko !

Maku oli jotakin niin tajuttoman hyvää, että huusin hoosiannaa monta kertaa mielessäni. Aina olen vannonnut mielessäni, että ei muuten kyllä mikään raakakakku voi voittaa aidolla sokerilla ja voilla tehtyä kunnon kermakakkua mutta kyllä näköjään voi. Suosittelen antamaan tälle kakulle siis ainakin yhden mahdollisuuden teidän keittiössä. Lupaan käsi sydämellä, että totisesti rakastutte. Kaiken hyvän päälle tämä on todellinen hyvän omantunnon kakku! Ei lisättyä sokeria vaan makeus tulee pelkästään miun parhaista ystävistä, eli taateleista. ;)!

Käytin valmistuksessa  --> tätä raakakakun valmistuspakettia Foodin:ilta.

Paketti sisältää siis kaikki raaka-aineet, mitä kakun tekemiseen tarvitset sekä kirjalliset ohjeet.

Keittiövälineistä tarvitset messiin:

- Hyvän tehosekoittimen /blenderin tai sauvasekoittimen
- Kulhoja
- Nuolijan
- Irtopohjavuoan





Pakkauksen sisältä löytyy siis kaikki tarvittavat ainekset kompaktisti pakattuna.



Esivalmisteluina cashewpähkinöiden ja taateleiden liotus vedessä 1,5-2h ajan.





Blenderissä sekaisin kakun pohjaa varten 250g taateleita, 50g pähkinöitä ja loraus vettä. Haravoi haarukalla seosta, jos terä lyö tyhjää tai varsinkin jos blenderi alkaa savuta...

Ja ei, ei ole noloa googlettaa tässä kohtaan sanoja "toimiva vesihaude" ja "muoviastian sulamispiste"... Nimimerkillä todellinen harjoittelija_keittiössä93...


Vesihauteessa sulatettu kookosmanna.Tätä lisätään 3/4 dl blenderiin cashewpähkinöiden ja taateleiden kaveriksi. Tähän settiin lisätään myös ruskea "raakakakkuseos" pussi, joka tuli paketin mukana.




Aseta irtovuoan pohjaan leivinpaperi (HUOM! ÄLÄ LEIKKAA tuhatta kertaa liian pientä ympyrää leivinpaperista nimimerkillä kokemusta on..). Heitä seos vuokaan ja VOILÀ superherkullinen raakakakun pohja onkin jo valmiina. Laita se seuraavaksi pakkaseen jähmettymään ja tee sillä aikaa kuorrute.
 ( Suosittelen syömään tässä kohtaa myös hieman pohjataikinaa mitä on mahdollisesti tarttunut blenderiin tai nuolijaan..)

Kuorrutteeseen tulee loput cashewpähkinät, taatelit, sulatettu kookosmanna ja vettä sen verran, että seos hieman pehmistyy kuorrutteen levittämistä varten. Kaikki ainekset blenderissä kevyesti sekaisin.Lisää seokseen vielä paketin mukana tullut raakakun täytteeseen tarkoitettu jauheseos ja sekoita.



Hurlumhei hujauta täyteseos raakakun pohjan päälle. Tää voi näyttää epäilyttävältä mutta voin kertoa, että olis kyllä tehny mieli työntää pää tuohon mössöön ja syödä koko kakku sen siliän tien... Ihan hemmetin hyvää mössöä.



Koristeluun käytin luomu kookoshiutaleita -> täältä.



Koristelu voi myös lähteä käsistä, kun kyseessä äitini syntymäpäivät...






Bon Appétit!


Rakkaudella,
Laura.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti